Shëndeti

Couscous, i shijshëm dhe me vlera ushqyese








Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 20:38 - 10/10/18 |
mapo.al

Couscous është një ushqim që përftohet nga kokrriza të grimcuar të grurit durum. Ai mund të gatuhet si një pjatë e plotë ose të jetë një nga përbërësit e recetës.


Origjina e tij është nga lindja e Afrikës Veriore që në shekullin e VII.


Couscous nuk ka vetëm shije, por edhe vlera të shumta ushqyese.


Me konsumimin e tij të rregullt do të keni më shumë energji dhe do të siguroni funksionimin normal të zorrëve.


Falë kalciumit dhe selenit, Couscous përmirëson sekretimin e insulinës nga pankreasi, përshpejton metabolizmin, rregullon presionin e gjakut, parandalon goditjen në tru, rregullon rrahjet e zemrës, kursen nervat dhe kështu detoksifikon trupin.



Etiketa: , , ,

Pas