Demonstrime antifashiste në Shqipëri në vitin 1941

Nga Veli Haklaj Pasi realizuan pushtimin e Shqipërisë, në prill 1939, strukturat zyrtare ushtarake dhe civile të pushtuesit italianë, vazhduan me intensitet realizmin e planit për kolonizimin dhe fashistizimin e Shqipërisë. Me mjetet e tyre të shumta propagandistike, ideologët fashistë u përpoqën të krijonin në popull idenë e rreme se “bashkimi” i Shqipërisë me Italinë … Continue reading Demonstrime antifashiste në Shqipëri në vitin 1941