KMR

EMbleMatic – Malet emblematike mesdhetare si destinacione ekselence bregdetare

Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 13:40 - 21/01/20 |
mapo.al

Olimpi, Etna dhe Canigo kane nje gje te perbashket. Jane te gjitha male bregdetare Mesdhetare, emblematike per nga historia, terreni dhe idenditeti. Sot, 9 male bregdetare i jane bashkuar rrjetit te Maleve Emblematike Mesdhetare: Canigo dhe Saint Victoire (France), Etna dhe Gran Sasso (Itali), Olimpi dhe Ida (Greqi), Pedra Forca dhe Tramuntana (Spanje) dhe Cika (Shqiperi).


Gjate 3 viteve te fundit ky rrjet nen nismen e titulluar EMbleMatiC krijoi dhe testoi nje oferte te re dhe rrenjesisht te ndryshme turistike bazuar ne tiparet e ketyre maleve dhe krijoi nje alternative ndaj ndaj pushimeve tradicionale ne det.Rrjeti nuk realizoi nje nje produkt turistik xhenerik, por pilotoi me nje menyre te re te konceptimit te turizmit: ate qe kombinon zhvillimin dhe mbrojtjen e mjediseve natyrore duke zbatuar menaxhimin e pergjegjshem dhe qendrueshem te flukseve turistike dhe perfshitje me te madhe te banoreve dhe aktoreve vendas.


Rrjeti permes ketij produkti kontribuon drejt ribalancimit te flukseve turistike midis detit dhe malit me qellim qe te zgjerohet sezoni dhe te permiresohen te ardhurat ekonomike per territorin e Himares.

Disa eksperimente qe rrjeti zhvilloi udhehoqen territoret drejt percaktimit te nje brandi ombrelle bazuar nje nje perqasje te qendrueshme dhe te pergjegjeshme turistike.

Pritet qe me teper se 15 male te basenit Med te mund ti bashkohen ketij rrjeti bashke me autoritetet vendore me qellim qe te evolojne politikat e tyre te turizmit. Mali i Cikes behet ne kete menyre nje destinacion i denje i brandit Emblematik dhe shembull ne rajonin e Ballkanit perendimor.

Ju ftojme te ndiqni kete risi ne mediat online dhe shijoni këto pamje të realizuara gjate ketyre viteve me mbeshtetjen e Bashkise Himate dhe programit INTERREG MED.

<
>
mal8 mal7 mal6 mal5 mal4 emblematicCLOSE
CLOSE
Pas