AA-Instant, Dikur, Kryesore

Foto-lajm/ Ja si kryeqytetet më të mëdha të botës kanë ndryshuar në 100 vite…

Këto imazhe mahnitëse tregojnë se si shumë qytete apo kryeqytete të Evropës kanë ndryshuar në 100 vitet e fundit, nga kulla Eifel e Parisit deri në Vatikan dhe tek fotografitë me ngjyra të shekullit të 19-të dhe të 20-të të cilat paraqesin pamje të kohës së kaluar.


Stereografitë mahnitëse tregojnë arkitekturën madhështore të kryeqyteteve më të famshme të Europës, Koloseu në Romë, si dhe Parlamenti në Londër, Berlini dikur dhe se si ajo është e rrethuar nga ndërtesta të mëdha sot.

Gjithashtu disa fotografi të tjera tregojnë hyrjen e Kështjellës së Pragës, Skansen në Stokholm, Suedinë si dhe muzeun e famshëm në Amsterdam. Për më shumë shikoni fotot më poshtë./gazetamapo.al/

Përktheu nga /thesun.co.uk/: Mirgen Çela

 

Londër

Parlamenti në Londër/ Foto e shekullit të kaluar

Parlamenti në Londër sot

 

Paris

Kulla Eifel në Paris në vitin 1900

Kulla Eifel në Paris në ditët tona

 

Roma

Koloseu i Romës në vitin 1890

Koloseu i Romës sot…

 

Amsterdam

Muzeu i Amsterdamit në vitin 1885

Muzeu i Amsterdamit sot…

 

Berlin

Shtëpia Reichstag në Berlin në vitin 1890

Shtëpia Reichstag në kohën moderne…

 

Stokholm

Stokholm në vitin 1897

Kështjella në Pragë dikur…

 

Pragë

Kështjella e Pragës sot…

 

Vatikan

Vatikani në vitin 1890

Vatikani i kohës moderne…

 

Britania e Madhe

Muzeu Britanik shekullin e kaluar…

Muzeu Britanik në kohën moderne…

 

Paris

Notra Dame në Paris dikur…

Notra Dame në Paris në kohën moderne…

 

Pragë

Muzeu i Pragës shekullin e kaluar…

Muzeu i Pragës sot…

<
>
lond NINTCHDBPICT000256639037 NINTCHDBPICT000346490876 NINTCHDBPICT000407335180 NINTCHDBPICT000448159587 NINTCHDBPICT000459550251-e1546697532522 NINTCHDBPICT000459550496-e1546697801134 NINTCHDBPICT000459550541-e1546697662732 NINTCHDBPICT000459550542 NINTCHDBPICT000459550566-e1546697187128 NINTCHDBPICT000459550567-e1546698099245 NINTCHDBPICT000459550573-e1546697899761 NINTCHDBPICT000459550587-e1546700707373 NINTCHDBPICT000459550588-e1546697285231 NINTCHDBPICT000459550612-e1546700749386 NINTCHDBPICT000459550630-e1546693301417 NINTCHDBPICT000459778949 NINTCHDBPICT000459779943 NINTCHDBPICT000459781923 NINTCHDBPICT000459782684 NINTCHDBPICT000459782983 NINTCHDBPICT000459783688 NINTCHDBPICT000459783933

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas