Gabimi fatal që solli tragjedinë në Mati, si u injorua sinjali nga helikopteri që u dha atë pasdite

Një gabim, injorimi i një informacioni, duket se ka shkaktuar tragjedinë në Mati, Greqi, ku qindra persona u dogjën të gjallë.

Helikopteri që kontrollonte zonën për zjarret i ka pikasuar flakët që në orën 17:30 të pasdites dhe ka dhënë alarmin, e regjistruar kjo me zë, por autoritetet jo vetëm që nuk e kanë vlerësuar atë për ta shuar, jo vetëm që nuk kanë urdhëruar një evakuim të organizuar të njerëzve por janë treguar të paafta për ta menaxhuar situatën deri në momentet e fundit duke i lënë për orë të tëra viktimat në mëshirë të fatit.Këto fakte po dalin në dritë tani, hap pas hapi, me zhvillimin e hetimeve. Mediat greke bëjnë të ditur se dosja e hetimit po mbushet me fakte dhe prova.

Zjarri kishte nisur që në orën 16:30 dhe ishte ndarë në dy fronte, sipas trilleve të erës. Ka foto shumë shqetësuese që janë bërë nga helikopteri Super Puma dhe i janë dërguar autoriteteve me qëllim që të merrnin masat.

Një pjesë e flakëve ishte drejtuar përmes grykës që lidh manastirin me fshatin dhe e dyta kishte kaluar nëpër një varrezë, një fushë derisa kishte dalë në rrugë. Pyetja që ngrihet nga hetuesit tani është: Përse zjarrit nuk iu pre rruga më herët më të gjitha forcat?

Përse nuk u dha urdhëri për evakuim? Dhjetra pse janë ngritur tashmë nga hetuesit që nuk gjejnë shpjegim./Syri.net/ ImageImageImage

 


Fatal error: Uncaught ___C_0: (E_ERROR) Trying to access array offset on value of type bool in /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/js/tinymce/skins/wordpress/images/formatting.config:252 Stack trace: #0 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(13): ___C_5->_errorHandler(2, 'Trying to acces...', '/home/gazetamap...', 13) #1 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(17): JNews\Module\Block\Block_9_View->get_demo_style() #2 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(74): JNews\Module\Block\Block_9_View->get_image_size() #3 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(63): JNews\Module\Block\Block_9_View->build_column(Array, 'jeg_col_2o3') #4 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(47): JNews\Module\Block\Block_9_View->render_column(Array, 'jeg_col_2o3') #5 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/BlockViewAbstract.php(17): JNews\Module\Block\Block_9_View->render_output(Array, 'jeg_col_2o3') #6 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/ModuleViewAbstract.php(165): JNews\Module\Block\BlockViewAbstract->render_module(Array, 'jeg_col_2o3') #7 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Single/SinglePost.php(1265): JNews\Module\ModuleViewAbstract->build_module(Array) #8 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Single/SinglePost.php(205): JNews\Single\SinglePost->related_post(false) #9 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(307): JNews\Single\SinglePost->related_post_hook('') #10 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(331): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #11 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/plugin.php(474): WP_Hook->do_action(Array) #12 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/fragment/post/single-post-1.php(66): do_action('jnews_single_po...') #13 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/template.php(772): require('/home/gazetamap...') #14 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/template.php(716): load_template('/home/gazetamap...', false, Array) #15 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/general-template.php(204): locate_template(Array, true, false, Array) #16 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/single.php(16): get_template_part('fragment/post/s...') #17 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/gazetamap...') #18 /home/gazetamapo/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/gazetamap...') #19 /home/gazetamapo/public_html/index.php(17): require('/home/gazetamap...') #20 {main} thrown in /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/js/tinymce/skins/wordpress/images/formatting.config on line 252