Aktualitet

Përfundon shorti, ja kush janë 9 anëtarët e rinj të KED
Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 12:23 - 05/12/19 |
mapo.al

Presidenca ka hedhur shortin për anëtarët e rinj të Komisionit të Emërimeve në Drejtësi, ku janë zgjedhur 9 anëtarët e rinj të KED. Dy anëtarët e parë u zgjodhën nga Gjykata Kushtetuese. Nga shorti janë zgjedhur Fjona Papajorgji dhe Vitore Tusha nga Gjykata Kushteutuese. Ndërkohë që Marsida Xhaferllari do jetë anëtare zvëndësuese.


Ardian Dvorani është zgjedhur automatikisht anëtar i KED, nga Gjykata e Lartë, pasi ishte i vetmi kandidat. Arta Marku është zgjedhur anëtare e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, si përfaqësuese e Prokurorisë së Përgjithshme.


Nga Gjykata e Apelit janë zgjedhur si anëtarë të KED, Miranda Andoni dhe Saida Dollani. Nga Prokuroritë e Apelit Ludovik Dodaj dhe Fatjona Memçaj. Nga Gjykatat Administrative është zgjedhur Arjan Qafa.


Anëtarët nga Gjykata Kushtetuese:


Fjona Papajorgji

Vitore Tusha

Anëtarë nga Gjykata e Lartë:

Ardian Dvorani (I zgjedhur automatikisht)

Anëtarët nga Prokuroria e Përgjithshme:

Arta Marku

Anëtarët nga Gjykatat e Apelit:

Miranda Andoni

Saida Dollani

Anëtarët nga Prokuroritë e Apelit:

Ludovik Dodaj

Fatjona Memçaj

Anëtarët nga Gjykatat Administrative:

Arjan Qafa

Në përbërjen e KED janë: Dy gjyqtarë nga Gjykata Kushtetuese, një gjyqtar nga Gjykata e Lartë, një prokuror nga Prokuroria e Përgjithshme, dy gjyqtarë dhe dy prokurorë nga Gjykatat e Apelit, si dhe një gjyqtar nga Administrativja.

KED është organi i vetëm i ngarkuar nga ligji për hartimin e listës së kandidatëve për anëtarë në Gjykatën Kushtetuese.


Etiketa: , , , , ,

CLOSE
CLOSE
Pas