Kryesore

Ja çfarë duhet të bëjnë prindërit për të bërë fëmijët të lumtur

Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 09:03 - 08/02/19 |
mapo.al

Lumturia e fëmijëve është e gjitha si rezultat i pranisë së prindërve. Personat që kanë një ndikim madhor në të gjithë këtë janë vetë prindërit, pasi ata janë dhe personat e gatshëm dhe të aftë që të bëjnë çdo gjë për ta bërë fëmijën e lumtur.  Fatmirësisht ka shumë studime që janë kryer mbi këtë çështje gjatë dekadës së fundit. Më në fund shkencëtarët kanë arritur të zbulojnë se cilat shprehi apo sjellje duhet prindërit t’i përvetësojnë në mënyrë që të rrisin fëmijë të lumtur, shkruan Living.


Prindërit kanë lidhje të fortë me njëri-tjetrin


Para çdo gjëje tjetër, rëndësi të madhe ka ajo se si prindërit komunikojnë me njëri-tjetrin. Sipas shkencëtarëve, fëmijët që rriten në familje me shumë konflikte kanë tendenca të kenë jetë më të keqe krahasuar me fëmijët që rriten në një shtëpi ku prindërit e kalojnë mirë me njëri-tjetrin. Lidhja e mirë mes fëmijës me prindërit rezulton në fëmijë të lumtur dhe ky koncept duhet të fillojë qysh kur fëmija është bebe.


Prindërit e fëmijëve të lumtur kanë më pak stres


Bazuar në studimet e sociologëve, sasia e kohës që e shpenzoni me fëmijët nuk është se ka shumë ndikim në mënyrën se si zhvillohen fëmijët. Në fakt, një aspekt ku koha që e shpenzon prindi me fëmijën mund të jetë e dëmshme është kur prindi është i stresuar.

Prindërit e fëmijëve të lumtur ua mësojnë atyre vlerën e dështimit

Vlera e dështimit është një prej gjërave më të rëndësishme që mund t’i mësoni si fëmijë dhe kjo ndikon në mënyrën si reagoni kur dështoni (pas një suksesi të madh, fillimisht duhet të vijë një dështim i madh).


Etiketa: , , ,

Pas