“Krim pasioni”: Si u ekzekutua Esat Pashë Toptani dhe detajet e gjyqit

Pjesë nga libri “Esat Pashë Toptani: Njeriu, lufta, pushteti” Nga Ilir Ikonomi Në kohën që italianët po përgatisnin terrenin për kthimin e Esatit, plani për vrasjen e pashait po përparonte. Më 21 maj, pas një qëndrimi prej dy javësh në Tiranë, studenti nga Libohova, Avni Rustemi, ishte kthyer në Itali. Avniu kishte lindur në vitin … Continue reading “Krim pasioni”: Si u ekzekutua Esat Pashë Toptani dhe detajet e gjyqit