Ekonomi

Mbyllja e kazinove/ Pezullohet autoriteti i mbikëqyrjes së lojërave të fatit, ja kujt i ngarkohet…

Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 17:18 - 10/10/18 |
mapo.al

Autoriteti i mbikëqyrjes së lojërave të fatit është pezulluar derisa sa ky institucion të ristrukturohet. Pezullimi i përkohëshëm i këtij autoriteti erdhi nga Këshilli i Ministrave.


Gjatë kësaj periudhe i është ngarkuar ministrisë së Financave dhe Ekonomisë  të nxjerrë aktet e nevojshme për ristrukturimin e AMLF-së, si dhe të ndjekë zbatimin e këtij procesi.Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të ligjit nr.9000, datë 30.1.2003, “Për organizimin dhe funksionimin e Këshillit të Ministrave”, dhe të ligjit nr.90/2012, “Për organizimin dhe funksionimin e administratës shtetërore”, me propozimin të ministrit të Financave dhe Ekonomisë, Këshilli i Ministrave


V E N D O S I: 

1. Pezullimin e përkohshëm të veprimtarisë, në fushën e lojërave të fatit, të Autoritetit të Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit (AMLF), deri në ristrukturimin e këtij institucioni.

2. Ngarkohet ministri i Financave dhe Ekonomisë, si organi epror, të nxjerrë aktet e nevojshme për ristrukturimin e AMLF-së, si dhe të ndjekë zbatimin e këtij procesi.

3. Ngarkohet ministri i Financave dhe Ekonomisë, të përcaktojë aktivitetet konkrete që do të vijojë të kryejë AMLF-ja, për mbikëqyrjen e veprimtarisë së lojërave të fatit, gjatë periudhës së përkohshme të pezullimit.

4. Ngarkohen Ministria e Financave dhe Ekonomisë dhe Autoriteti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit për zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren zyrtare”.


Etiketa: , , ,

CLOSE
CLOSE
Pas