Aktualitet

MeowTalk – Aplikacioni për të përkthyer miaullimën e maces


Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 20:27 - 18/11/20 |
mapo.al

Një aplikacion që synon të përkthejë miaow-in e maces tuaj është zhvilluar nga një ish-inxhinier i Amazon Alexa.


MeowTalk regjistron tingullin dhe më pas përpiqet të identifikojë kuptimin.


I zoti i maces ndihmon gjithashtu në etiketimin e përkthimit, duke krijuar një bazë të dhënash për të mësuar nga programi AI.

Aktualisht, ka vetëm 13 fraza në fjalorin e aplikacionit duke përfshirë: “Më ushqe!”, “Unë jam i zemëruar!” dhe “Më lër të qetë!”Kërkimet sugjerojnë që, ndryshe nga shërbëtorët e tyre njerëzorë, macet nuk kanë gjuhë të përbashkët.Secila miaullimë e maces është unike dhe e përshtatur për të zotin e saj, me disa më të zëshme se të tjerat.

Pra, në vend të një baze të të dhënave të përgjithshme për tingujt e maceve, përkthimi i aplikacionit ndryshon me secilin profil individual.

Duke regjistruar dhe etiketuar tinguj, softueri i inteligjencës artificiale dhe i të mësuarit në makinë mund të kuptojë më mirë zërin e secilës mace, sa më shumë që përdoret, aq më e saktë mund të bëhet.

Qëllimi përfundimtar është të zhvillojmë një qafore inteligjente, tha Javier Sanchez, menaxher i programit teknik të grupit në zhvilluesin e aplikacioneve Akvelon, në një webinar në faqen e saj të internetit.

Teknologjia pastaj do të përkthente miullimën e maces tuaj menjëherë, dhe një zë njerëzor do të fliste përmes qafores./BBC/

Përshtati: Mapo.al

1


Etiketa: , , ,

CLOSE
CLOSE
Pas