Ndahen çmimet Nobel në Letërsi, shkojnë në Poloni dhe Austri

Shkrimtarja dhe aktivistja polake Olga Tokarczuk u shpall fituese e çmimit Nobel në Letërsi për vitin 2018 me motivin: “Për një imagjinatë narrative që me një pasion enciklopedik paraqet kalimin e kufijve si një formë të jetës.” Ndërsa shkrimtari austriak Peter Handke, e mori këtë çmim për vitin 2019 me motivin: “Për një punë ndikuese … Continue reading Ndahen çmimet Nobel në Letërsi, shkojnë në Poloni dhe Austri