Aktualitet

Neutralizimi i karbonit kthehet në mision global


Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 18:58 - 03/12/21 |
mapo.al
Zhvillimi i rrjeteve të gjelbra të telekomunikacionit dhe objekteve të qendrave të të dhënave ishin tema kryesore e samitit Telecom Digital Power APAC 2021 e organizuar nga Huawei Digital Power.
Udhëheqësit e industrisë dhe biznesit ndanë perspektivat dhe përvojat e tyre në reduktimin e emetimeve të karbonit duke ndihmuar partnerët dhe klientët të dixhitalizojnë energjinë e tyre dhe të bëhen neutral ndaj karbonit. Ky event u mbajt online më 26 nëntor duke mirëpritur mbi 600 shikues nga 23 vende.

Samiti shqyrtoi bazat e zhvillimit të rrjeteve të gjelbërta të telekomunikacionit dhe objekteve të qendrave të të dhënave. Folësit ndanë këndvështrimet, këshillat dhe praktikat më të mira. Për më tepër, shikuesit nga e gjithë bota panë pajisjet më të fundit të energjisë së gjelbër për rrjetet e telekomunikacionit dhe qendrat e të dhënave, si dhe praktikat më të mira globale dhe zgjidhjet novatore për objektet e reja të ndërtesave dhe modernizimin.


Fjalën hapëse të samitit e mbajti drejtori i marketingut të Huawei Digital Power, Dr. Fang Lianzhou, i cili kërkoi bashkëpunim kolektiv për krijimin e një botë më të gjelbër dhe më të zgjuar. Ndër të tjera ai pohoi: “Neutralizimi i karbonit është shfaqur si një konsensus dhe mision global. Besoj se do të jetë një nga ndryshimet më domethënëse në 30-40 vitet e ardhshme.


Ai jo vetëm që do të revolucionarizojë prodhimin dhe konsumin e energjisë, por gjithashtu do të ofrojë mundësi për të përmirësuar të gjitha industritë dhe për të rimenduar ekonominë dhe shoqërinë tonë.I pranishëm në këtë event të rëndësishëm virtual ishte edhe drejtori teknik i Huawei Digital Power, Sanjay Kr Sainani, i cili përmes fjalimit të tij renditi teknologjitë kryesore për uljen e gjurmës së karbonit në qendrën e të dhënave.
Ai deklaroi: “Ndërtimi i parafabrikuar dhe modular lejon përdorimin e materialeve të riciklueshme, redukton konsumin si dhe shkurton kohën për vendosjen e objekteve të qendrës së të dhënave. Huawei ishte themelues i sistemeve të energjisë dhe ftohjes së afruar me efikasitet të lartë, IoT e integruar dhe teknologjive O&M të aktivizuara nga AI , të cilat janë zbatuar me sukses në qendrat e të dhënave nga Kina në Irlandë për të ndihmuar në reduktimin e gjurmës së karbonit të ciklit jetësor të Qendrës së të Dhënave.”Pas fjalimeve kryesore, audiencës iu mundësua një turne virtual në Qendrën e Përvojës së Inovacionit të Huawei Digital Power, ku mësuan për zgjidhjet më të fundit të energjisë dixhitale, si dhe për qendrat e të dhënave të gjeneratës së ardhshme dhe faqet e telekomunikacionit në Dongguan dhe Hangzhou.

Pjesëmarrja e madhe në këtë samit tregoi interes global për energjinë e gjelbër. Në përgjigje të kërkesës së tregut dhe acancimit drejt energjisë së pastër, Huawei do të vazhdojë të bashkëpunojë me klientët dhe partnerët për të integruar dhe inovuar elektronikën e energjisë, ruajtjen e energjisë, renë kompjuterike dhe teknologjitë dixhitale në mënyrë që të krijojë një botë më të mirë, më të gjelbër dhe më të zgjuar.

2Pas