Panariti ngre alarmin: Incineratorët, rrezik i madh shëndetësor për qytetarët

Ish-ministri Edmond Panariti ka ngritur disa shqetësimë që lidhen me aktivitetin e incineratorëve.

Panariti thekson se tymi toksik që prodhohet prej tyre, është një rrezik i madh shëndetësor për qytetarët. Ai adreson disa pyetje lidhur me djegien e mbetjeve dhe mënyrën si ato trajtohen në këto incineratorë.Postimi i Panaritit
Tymi toksik i inceneratorëve dhe jo “lulishtet” mbi landfille janë problemi i shoqërisë dhe i studentëve e studiuesve të mjedisit!

Sepse ashtu siç keni mësuar në teori tymrat e djegies nga furrat e mbetjeve, janë rrezik i madh shëndetësor për banorët!

Sidomos për ata të Tiranës dhe Elbasanit, qytetet më të ndotura në Evropë. Sepse siç keni mësuar, nëse djegia e mbetjeve nuk kryhet në të paktën 800 gradë dhe në disa raste në 1000 gradë atëhere është më mirë të mos i djegësh ato fare.

Sepse produkt i djegies jo të plotë janë dioksinat, ndër lëndët më toksike të njohura në planet.

Ja pra dy tema studimore për studiuesit dhe studentët kurajozë të shkencave mjedisore.

Tema e parë:

A i djegin inceneratorët (ato që punojnë) mbetjet në temperaturat 800 dhe 1000 gradë

A kryhet monitorimi i temperaturave në furrë!

A kryhet monitorimi i tymit të oxhaqeve dhe i mostrave mjedisore në distanca të ndryshme nga oxhaqet ndotës.

A është reale kosto e deklaruar e përpunimit të mbetjeve prej 29 euro /ton apo kjo është vetëm për letrat e tenderave.

Këto duan të dijnë njerëzit dhe jo sa i gjelbërt është varri në Sharrë.


Fatal error: Uncaught ___C_0: (E_ERROR) Trying to access array offset on value of type bool in /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/js/tinymce/skins/wordpress/images/formatting.config:252 Stack trace: #0 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(13): ___C_5->_errorHandler(2, 'Trying to acces...', '/home/gazetamap...', 13) #1 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(17): JNews\Module\Block\Block_9_View->get_demo_style() #2 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(74): JNews\Module\Block\Block_9_View->get_image_size() #3 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(63): JNews\Module\Block\Block_9_View->build_column(Array, 'jeg_col_2o3') #4 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/Block_9_View.php(47): JNews\Module\Block\Block_9_View->render_column(Array, 'jeg_col_2o3') #5 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/Block/BlockViewAbstract.php(17): JNews\Module\Block\Block_9_View->render_output(Array, 'jeg_col_2o3') #6 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Module/ModuleViewAbstract.php(165): JNews\Module\Block\BlockViewAbstract->render_module(Array, 'jeg_col_2o3') #7 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Single/SinglePost.php(1265): JNews\Module\ModuleViewAbstract->build_module(Array) #8 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/class/Single/SinglePost.php(205): JNews\Single\SinglePost->related_post(false) #9 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(307): JNews\Single\SinglePost->related_post_hook('') #10 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(331): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #11 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/plugin.php(474): WP_Hook->do_action(Array) #12 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/fragment/post/single-post-1.php(66): do_action('jnews_single_po...') #13 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/template.php(772): require('/home/gazetamap...') #14 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/template.php(716): load_template('/home/gazetamap...', false, Array) #15 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/general-template.php(204): locate_template(Array, true, false, Array) #16 /home/gazetamapo/public_html/wp-content/themes/mapo/single.php(16): get_template_part('fragment/post/s...') #17 /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/gazetamap...') #18 /home/gazetamapo/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/gazetamap...') #19 /home/gazetamapo/public_html/index.php(17): require('/home/gazetamap...') #20 {main} thrown in /home/gazetamapo/public_html/wp-includes/js/tinymce/skins/wordpress/images/formatting.config on line 252