Përplasjet me partizanët dhe sjellja e ballistëve ndaj tregtarëve

-Realitete shqiptare në Qarkun e Elbasanit gjatë pushtimit gjerman Nga Veli Haklaj VIJON NGA NUMRI I KALUAR Në fundin e vitit 1943 dhe muajt e parë të vitit 1944, edhe në qarkun e Elbasanit u evidentuan përplasje me armë ndërmjet fuqive qeveritare me fuqitë partizane. Këto përpjekje rezultuan me pasoja të rënda, veçanërisht kur u … Continue reading Përplasjet me partizanët dhe sjellja e ballistëve ndaj tregtarëve