fbpx

Aktualitet

Portrete të shek.XIX të Ali Pashë Tepelenës në Bibliotekën franceze

               Publikuar në : 18:22 - 04/07/19 |
Nga Aurenc Bebja

Portretet në vijim janë realizuar gjatë shekullit të XIX-të. Ato i dedikohen Ali Pashë Tepelenës (1744 – 1822), ose siç njihej ndryshe në shoqëritë perëndimore, Ali Pashë Janina.


Disa prej veprave mbajnë emrin e personaliteteve të njohura të artit francez si për shembull Horace Vernet (1789 – 1863), Louis Dupré (1789 – 1837) dhe Jules Boilly (1796 – 1874).Elementët që bien në sy në pamje të parë janë paraqitja jo gjithmonë e njëjtë e pashait të Janinës, armët (ku figuron koka e shqiponjës) dhe faksimilja e firmës së tij (diçka e rrallë).


<
>
Ali Pasha13 Ali Pasha12 Ali Pasha11 Ali Pasha10 Ali Pasha9 Ali Pasha8 Ali Pasha7 Ali Pasha6 Ali Pasha5 Ali Pasha4 Ali Pasha3 Ali Pasha2 Ali Pasha1 Ali Pasha


Etiketa: , ,

Pas