Kryesore

Presidenti Meta firmos dy dekrete të rëndësishme


Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 17:58 - 02/10/20 |
mapo.al

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar sot emërimin në detyrë të komandantit të forcës tokësore Arben Voke Kingji, si dhe komandantit të forcës detare Hasan Xhebexhia.

Kështu, gjeneral Brigade Arben Voke Kingji ka marrë detyrën “Komandant”, i Batalionit të Mbështetjes, në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, duke e emëruar si “Komandant” i Forcës Tokësore.


Ndërsa gjeneral brigade Ilir Hasan Xhebexhia, me detyrë “ZëvendësPërfaqësues Ushtarak në NATO, Atashe Ushtarak i RSH-së në Belgjikë dhe jo-rezident në Francë”, në Përfaqësitë Ushtarake Jashtë Vendit, në Ministrinë e Mbrojtjes, si “Komandant”, i Forcës Detare.
DEKRET PËR EMËRIMIN NË DETYRË TË KOMANDANTIT TË FORCËS TOKËSORE


Në mbështetje të neni 93 dhe nenit 169, pika 3, të Kushtetutës, të nenit 9, pika 3, germa “c)”, e ligjit nr. 64/2014, “Për pushtetet dhe autoritetet e drejtimit e të komandimit të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar, me propozim të Ministrit të Mbrojtjes me nr. 4264/1 prot., datë 01.10.2020,


Dekretoj:

Neni 1
Gjeneral Brigade Arben Voke Kingji, me detyrë “Komandant”, i Batalionit të Mbështetjes, në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, emërohet “Komandant” i Forcës Tokësore.

Lexo edhe :  "Ka ardhur "Avatari" në Vlorë"/ Meta i kthehet Gjiknurit: Të fala gurusë!

Neni 2
Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. i Dekretit 11573
Tiranë, më 02.10.2020

PRESIDENTI I REPUBLIKËS
ILIR META

###
REPUBLIKA E SHQIPËRISË PRESIDENTI

DEKRET PËR EMËRIMIN NË DETYRË TË KOMANDANTIT TË FORCËS DETARE

Në mbështetje të neni 93 dhe nenit 169, pika 3, të Kushtetutës, të nenit 9, pika 3, germa “c)”, e ligjit nr. 64/2014, “Për pushtetet dhe autoritetet e drejtimit e të komandimit të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar, me propozim të Ministrit të Mbrojtjes me nr. 4265/1 prot., datë 01.10.2020,

Dekretoj:

Neni 1
Gjeneral brigade Ilir Hasan Xhebexhia, me detyrë “Zëvendës Përfaqësues Ushtarak në NATO, Atashe Ushtarak i RSH-së në Belgjikë dhe jo-rezident në Francë”, në Përfaqësitë Ushtarake Jashtë Vendit, në Ministrinë e Mbrojtjes, emërohet “Komandant”, i Forcës Detare.

Neni 2
Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. i Dekretit 11574
Tiranë, më 02.10.2020

PRESIDENTI I REPUBLIKËS
ILIR META

1


Etiketa: , , ,

Share
Mbyll
CLOSE
CLOSE
Pas