Aktualitet

Shqetësimi gjerman: Nevojiten më shumë punëtorë të huaj
Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 19:17 - 12/01/20 |
mapo.al

Gjermania ka nevojë urgjente për punëtorë migrantë më të kualifikuar për të mbushur boshllëqet në tregun e vendeve të punës dhe ruajtur stabilitetin e sistemit të mirëqenies sociale, deklaroi sot një anëtar i bordit të Ministrisë Federale të Punësimit.


Në qershor 2011, migrantët përbënin rreth 20% të punësimit, ndërsa në qershor 2019 kjo shifër arriti në 60%.


Përqindja e forcës punëtore të ardhur jashtë Bashkimit Evropian është rritur ndjeshëm.


“Nevojiten më shumë punëtorë të huaj për ta bërë sistemin e sigurimeve shoqërore më rezistent në të ardhmen”, deklaroi Daniel Terzenbach nga bordi i Agjencisë Federale të Punësimit.


Ai shtoi se konkurrenca globale për këta punëtorë është në rritje.
Pas