Kryesore, Sociale

Shuhet në moshën 75-vjeçare gazetari, shkrimtari dhe skenaristi Kiço Blushi

Ndahet nga jeta në moshën 75-vjeçare Kiço Blushi, gazetar, shkrimtar dhe skenarist i njohur.


Blushi lindi në qytetin e Korçës më 23 gusht 1943. Pas mbarimeve të studimeve për letërsi shqipe dhe ruse filloi punë si redaktor pranë RTSH dhe në 1974 si redaktor në Kinostudion Shqipëria e Re.

Skenari i tij i parë ishte ai i filmit “Çifti i lumtur” në 1975 si bashkautor. Me skenarin e filmit “Beni ecën vetë” në 1975 u vlerësua me çmimin e Republikës së klasit të tretë.

Blushi ka shkuar 14 skenarë filmash artistik dhe dy skenarë dokumentarësh e filma vizatimorë. Nga 1991 deri në 2006 ka qenë deputeti i Shqipërisë në Partinë Socialiste.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas