Sunday, June 4, 2023
  • Login
Gazeta Mapo
  • Shqipëria
    • Aktualitet
    • Politikë
    • Kronikë
    • Ekonomi
    • Sociale
  • Opinione
    • Editorial
    • Analizë
    • Koment
    • Blog
    • Gjeopolitikë
  • Universiteti
    • Politologji
    • Jurisprudencë
    • Economi
    • Inovacion
    • Mjekësi
  • Bota
    • BE
    • Kosova
    • Maqedoni
    • Mali i Zi
    • Globi
  • Revista
    • Libri
    • Letërsi
    • ShowBiz
    • Shije
    • Sport
No Result
View All Result
Gazeta Mapo
No Result
View All Result

Shurupi i ftoit – Si ta përgatisni kundër dhimbjes së grykëve dhe të ftohurës

by mapo.al
12/12/2021
in Shëndeti
0

Aroma e ftonjve të mrekullon sa herë i afrohesh tregjeve në këtë periudhë. Vjeshta është pikërisht stina e këtij fruti të shijshëm.

Janë publikuar artikuj për përgatitjen e reçelit, kompostos apo marmalatës së ftoit, por dhe receta të tjera plot shije. Kur ku frut gatuhet, ka shijen më interesante dhe të plotë si dhe pektina që gjendet tek ftoi mundëson përgatitjen e reçelit më të mirë.



Këtë herë receta që do t’ju përcjellom ju tregon hapat e përgatitjes së shurupit të ftoit. Shurupi i ftoit është ideal për t’u përdorur kundër të ftohurës, dhimbjeve të grykëve dhe problemeve të gripit dhe virozave.

Shurupi i ftoit është gjithashtu ideal për t’u përdorur edhe për dhimbjet e barkut nga e ftohura.

Përbërësit

1 kg me ftonj të qëruar dhe të prerë në katërsh

5 gota me ujë

Gjysmë gote uji me mjaltë

Gjysmë gotë me sheqer

Përgatitja

Duke qenë se ftonjtë kanë një lëkurë të mbuluar me push, duhet patjetër t’i shpëlani me ujë të bollshëm. Më pas t’i qëroni dhe t’i ndani në katërsh duke i pastruar nga farat që gjenden në zemër të frutit.

Në një tas me ujë, vendosni copat e ftoit të prerë, kështu ai nuk do të marri ngjyrën e ndryshkut.

Ndërkohë merrni një tenxhere të madhe përzjeni ujin, mjaltin dhe sheqerin. Vendoseni tenxheren në zjarr të lartë dhe përzjejeni përbërjen derisa sheqeri të ketë shrirë plotësisht. Më pas shtoni copat e ftoit pasi t’i keni kulluar.

Mbulojeni tenxheren me kapak dhe uleni zjarrin. Lëreni ashtu derisa ftoi të fillojë të zjejë. Me një pirun herë pas here shponi copat e ftoit për të kuptuar nëse kanë zjerë plotësisht.

Zierja e tyre mund të dojë përreth 45-50 minuta. Kur të kenë zjerë mjafton që t’i largoni nga zjarri dhe ta lini masën të ftohet pak.

Më pas largoni nga shurupi copat e ftoit, të cilat mund t’i ruani në një enë të qelqtë për t’i përdorur për ëmbëlsira.

Shurupin thjesht kalojeni në një enë qelqi me kapak dhe mund ta ruani në frigorifer përreth një javë. Nëse doni që të përgatisni më shumë shurup ftoi, mjafton që të dyfishoni masat në recetë.

Tags: ftoindikimishendetishurupi

JU SUGJEROJME

ESPUMISAN është e vetmja zgjidhje efikase për njerëzit që vuajnë nga fryrja e barkut
Aktualitet

ESPUMISAN është e vetmja zgjidhje efikase për njerëzit që vuajnë nga fryrja e barkut

03/03/2023
3.500 bluza të bardha, si mund të ndalet investimi i madh i Shqipërisë së varfër për Gjermaninë
Aktualitet

3.500 bluza të bardha, si mund të ndalet investimi i madh i Shqipërisë së varfër për Gjermaninë

09/10/2022
Shkolla dhe puna? Asnjëherë para orës 10, shkakton gjumë, stres dhe lodhje
Kryesore

Shkolla dhe puna? Asnjëherë para orës 10, shkakton gjumë, stres dhe lodhje

30/08/2022
Përfitimet në shëndet/ Ja pse duhet patjetër të vizitoni një fushë me livanda këtë verë
Shëndeti

Përfitimet në shëndet/ Ja pse duhet patjetër të vizitoni një fushë me livanda këtë verë

30/06/2022
Next Post
VOA: Basha mbledh Këshillin: Kuvendi i Berishës është i pavlefshëm

VOA: Basha mbledh Këshillin: Kuvendi i Berishës është i pavlefshëm

No Result
View All Result

     








Më Të Lexuarat

  • Dojna Mema me studentët e UET: Krijoni sa më shumë eksperienca të reja
  • Dy studentet e UET, fituese në konkursin e financuar nga Fondi Shqiptaro-Amerikan i Zhvillimit
  • Ditët e Studimeve Shqiptare në UET dhe debati mbi procesin e integrimit bëjnë bashkë Ditmir Bushatin dhe Besnik Mustafajin  
  • Java Ndërkombëtare/ 50 studentë dhe pedagogë nga Europa zbarkojnë në UET
  • 25 VITE MË PARË/ Serbët vetëm 200 metra afër, gjenerali i Divizionit të Kukësit: Jemi të përgatitur për çdo rast










Të lidhura

[mnky_related_posts num=”8″ no_tags=”on” orderby=”date”]

Editorial: [email protected]
Synimi: Ndikimi në debatin dhe veprimtarinë e aktorëve shoqëror përmes përthyerjes së ngjarjeve dhe fenomeneve me interes publik është synimi kryesor i Gazetës

Editorial: [email protected]
Synimi:
Ndikimi në debatin shoqëror dhe veprimtarinë e aktorëve shoqëror përmes përthyerjes së ngjarjeve dhe fenomeneve me interes publik është synimi kryesor i Gazetës

Marketing

Drejtor Marketingu
Ledio Trungu
Tel : +355683673191
Email : [email protected]

2022. Te gjitha te drejtat e rezervuara
Dev by Wearedope.com

No Result
View All Result
  • Shqipëria
    • Aktualitet
    • Politikë
    • Kronikë
    • Ekonomi
    • Sociale
  • Opinione
    • Editorial
    • Analizë
    • Koment
    • Blog
    • Gjeopolitikë
  • Universiteti
    • Politologji
    • Jurisprudencë
    • Economi
    • Inovacion
    • Mjekësi
  • Bota
    • BE
    • Kosova
    • Maqedoni
    • Mali i Zi
    • Globi
  • Revista
    • Libri
    • Letërsi
    • ShowBiz
    • Shije
    • Sport

2022. Te gjitha te drejtat e rezervuara
Dev by Wearedope.com

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In