Kryesore

Stina e nxehtë/ Shalqiri hidraton, detoksikon dhe pastron trupin






               Publikuar në : 07:45 - 10/07/19 |
mapo.al

Shalqiri është ndër frutat e preferuar në stinën e verës. Nëse mendoni se shalqiri vetëm ju shkakton fryrje barku, atëherë është koha të mendoni më mirë. Shalqinjtë e lëngshëm janë të pasur me shumë vlera ushqyese dhe i kanë vlerat më të larta nutricionale për kalori, në veçanti në këtë stinë ë nxehtë.


Përveç se janë të shijshëm, shalqinjtë përmbajnë sasi të shëndetshme të vitaminës A, B6, C, fibrave, antioksidantëve dhe kaliumit. Madje, shalqiri është burimi më i mirë i L-citrulinës.

Këta nutrientë funksionojnë në mënyrë të përsosur dhe e forcojnë imunitetin, njëkohësisht i lehtësojnë simptomat e diabetit, astmës, osteoartritit dhe artritit reumatoid.

Këto janë disa prej përfitimeve shëndetësore që sjell konsumimi i shalqirit:

– Vret bakteret e rrezikshme dhe i pastron veshkat

– Farat e shalqirit e lehtësojnë eliminimin e gurëve në veshkave

– Konsumimi i rregullt i shalqirit ul shtypjen e gjakut dhe e stimulon qarkullimin e tij

– Vitamina C në shalqinj e parandalon forcimin e artereve

– Përmbajtja e ujit dhe fibrave ndihmon në kapsllëk

– Konsumimi i rregullt i shalqirit po ashtu e parandalon kancerin në prostatë

– Kaliumi dhe magnezi që janë prezent në shalqi i lehtësojnë dhimbjet e muskujve

– Shalqiri eliminon amoniakun nga mëlçia dhe pastron tërë trupin.


Etiketa: , , , , ,

CLOSE
CLOSE
Pas