Bota

Studimi/ Kush përdor më shumë emoji, ka një jetë më të mirë seksuale

Na ndiqni në Facebook
               Publikuar në : 11:58 - 20/08/19 |
mapo.alm

Sipas një studimi shkencor, përdorimi i emojis (figurave) gjatë komunikimit me mesazhe, mund të përmirësojë shanset që të keni një jetë më të mirë seksuale. Studiuesit në Institutin Kinsey kryen dy studime të ndara mbi ikonat grafike për të parë ndikimin që ato patën në jetën e njerëzve.


Ata anketuan më shumë se 5,000 pjesëmarrës për punimin vjetor Singles In America, më pas e ndoqën atë me një analizë të dytë për 275 të rritur. Së bashku, ata treguan një lidhje të drejtpërdrejtë midis emojis dhe seksit.Kërkuesit e marrëdhënieve moderne duhet të zotërojnë metoda më të shpejta dhe më të shkurtra për të komunikuar, vunë re autorët e studimit.


“Zbulojmë se përdorimi i emojis lejon të komunikojnë informacione të rëndësishme afektive me partnerët e mundshëm, gjë që lehtëson lidhje intime të suksesshme dhe mundësi më romantike dhe seksuale.”

Sipas rezultateve, 38 për qind e njerëzve kurrë nuk përdorin emojis, ndërsa 29 përqind i përdorin ato herë pas here.

28 përqind e njerëzve beqarë i përdorin rregullisht. Tre përqind përdorin të paktën një në çdo tekst, dhe 2.5 përqind përdorin më shumë se një në çdo tekst.

/Mapo.Al

Burimi: DailyMail.co.uk


Etiketa: , ,

Pas